top of page

Što ako beauty salon postane izvor bolesti?

Kada nakon dugih šest mjeseci konačno ipak osvane nekoliko sunčanih dana i kada nas priroda i mjeteorolozi uvjere da je proljeće konačno došlo, većina žena prvo će se uputiti prema nekom od beauty salona. Naime, topli dan pripadnicama ljepšeg spola uvijek su signal da je vrijeme za beauty tretmane koje su, možda, tijekom zime pomalo i zanemarile. Dakle, red je za pedikuru, depilaciju, može i pokoji tretman tamnjenja u solariju.

No, vjerovali ili ne, upravo su beauty saloni mjesta koja su više nego pogodna za razvoj raznih bakterija i virusa. Da, upravo tako.

Pritom, dakako, ni slučajno ne želimo reći da je wellness koji ste odabrali prljav ili da vlasnici ne vode računa o čistom i urednom prostoru. No, na neke stvari, priznajte, malo tko obraća pažnju.

Naime, sanitarno-tehnički i higijenski uvjeti u prostorijama i objektima za salone ljepote propisani su odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, koji se odnosi na javna kupališta, wellness centre, kozmetičke salone, brijačnice, frizerske salone, salone za masažu, manikuru, pedikuru.

Uzimajući u obzir da se u salonima ljepote prilikom različitih tretmana najčešće tretira ljudska koža, očekivano je da će u zraku tih prostora dominirati upravo čestice koje su glavni izvor prehrane prašinskih grinja. Ako tomu dodamo činjenicu da su saloni, zbog klijenata koji koriste uslugu za uslugom, redovno dobro zagrijani, a usto imaju i visoki stupanj vlage u zraku, čini se da saloni za ljepotu često mogu biti zdravstvene sive zone.

Je li onda rješenje zaobilaziti beauty salone i postati „sam svoj majstor“? Naravno da nije.

Rješenje je u odabiru sa,lona koji vode računa o prevenciji bolesti jednako koliko i o lijepom i njegovanom izgledu. Uporabom pravilnih sredstava i uređaja za čišćenje moguće je eliminirati sve neželjene posljedice koje nastaju u prostoru u kojemu boravi puno ljudi, dobro je zagrijan i najčešće se tretira ljudska koža.

Iz takvih je prostora gotovo najvažnije izbaciti i sve ono što je oku nevidljivo, a uistinu može ugroziti zdravlje. Nismo jednom pročitali horor priču iz kometičkog salona, ali to ne znači da to mora postati i vaša priča.

Recent Posts

See All
bottom of page