top of page

Kako (p)ostati kvalitetan radnik


Istina je da tijekom recesije I kriznih vremena gotovo da nema garancije ni za koji posao, odnosno teško je predvidjeti koja će kompanija preživjeti. Ipak, ukoliko radite u imalo sređenoj kompaniji, manja je šansa da se nađete na listi za otkaz ukoliko ste marljiv i savjestan radnik. Zabušante uvijek svi lako prepoznaju i njihova radna mjesta teško može braniti bilo tko. Za sve ostale vrijede neka pravila zahvaljujući kojima biste mogli izbjeći da se nađete na crnoj listi poslodavca.

Nikada na posao ne dolazite umorni i neispavani, s jedninom željom da se što prije vratite u krevet. Otiđite ranije spavati da to ne bi radili na poslu. Nedostatak spavanja izaziva slabiju efektivnost i koncentriranost u radu.

Koncentrirajte se samo isključivo na ono što je vezano uz posao. Poslodavci vole vidjeti svoje radnike zauzete cijelo vrijeme, makar i nema puno posla pravite se da izgledate vrlo zaposleno. Kad se počne razgovarati o otkazima uzet će se u obzir da ste stalno zaposleni .

U nekim kompanijama nije najbolje jesti za radnim stolom, to se smatra znakon neorganiziranosti. Prije negoli ujutro krenete na posao pojedite obilniji doručak.. Raditi na prazan želudac nije baš dobra ideja.

Neke tvrtke imaju pravila za korištenje privatnog mobitela na poslu. Poštujte ta pravila obavezno jer nisu izmišljena da biste ih kršili.

Ako dobijete projekt koji morate završiti u određenom vremenu, pobrinite se da to tako i bude. Poslodavci ne vole da im projekti kasne.

Konzumiranjem bilo kakve droge sigurno ćete dobiti otkaz. Neke firme čak testiraju svoje radnike da bi bili sigurni u produktivnost i ugled. Konzumiranje alkohola isto tako zaboravite na poslu.

Pokušajte svaku lošu situaciju okrenuti na pozitivu I ne gledati loše strane, takav stav cijenit će poslodavci, ali I kolege.

Recent Posts

See All
bottom of page