top of page

Ekološko čišćenje ili sve blagodati sode bikarbone


Ovaj čudesan bijeli prah sve se više koristi u svakom kućanstvu. Osobito otkako je sve jasnije da kemijska sredstva za čišćenje uništavaju zdravlje čovjeka pa bi ih bilo pametno izbjegavati.

Soda bikarbona je bijeli prah koji se koristi u proizvodnji praška za pecivo, kozmetici i proizvodnji pjenušavih pića. Osim toga, ovaj bijeli prah koristi se kao alternativa mnogim sredstvima za čišćenje kućanstva. Naime, soda bikarbona je jednako učinkovita, bezopasna i što je najvažnije prihvatljiva za svaki džep!

1. Sodu bikarbonu možete koristiti i za gašenje požara u kućanstvu, a nikakvu štetu naćete prouzročiti ako ovaj bijeli prah upotrijebite za gašenje vatre u automobilu.

2. Voće i povrće perite u vodi u kojoj ste prethodno otopili nekoliko žlica sode.

3. Perilicu rublja umjesto skupocjenim sredstvima za čišćenje, operite sodom bikarbonom. Dakle, jedno pranje s ovim magičnim prahom kamenac će ukloniti u potpunosti.

4. Masne podove, neovisno je li riječ o kuhinji ili garaži također možete očistiti sodom. Sva masnoća i prljavština će nestati.

5. Dječje bočice najbolje će očistiti soda bikarbona otopljena u vrućoj vodi.

6. Kada primijetite da vam cvijeće u teglicama ne izgleda baš najbolje, umjesto zalijevanja običnom vodom, dodajte i malo sode. Kroz tjedan dana vaše biljke će ponovno živnuti.

7. Dodatni sjaj na posuđu postići ćete sodom bikarbonom otopljenom u vodi.

8. Četke za kosu jedanput mjesečno na pola sata ostavite u otopini od tople vode, žlice šampona i žlice sode bikarbone. Ovom otopinom ukloniti ćete svu prljavštinu i postići ugodan miris.

9. Prozore kao i ostale staklene površine u kućanstvu također čistite sodom bikarbonom. Kao i u većini slučajeva pomiješajte ju s vodom.

10. Zagorene tave i zdjele zadaju probleme mnogim ženama, međutim uz sodu bikarbonu ovaj problem postat će prošlost. Mješavinu sode bikarbone i vode ostavite na tavi desetak minuta.

Recent Posts

See All
bottom of page