top of page

Boja odjeće otkriva o vama više nego slutite


Crna, bijela, žuta, plava ili crvena…..? Prije odlaska na posao ili večernjeg izlaska gotovo svaka žena ima problema s odabirom odjeće. Doduše, kombiniranje boja, materijala i krojeva zaista je iscrpljujuće. Odmah na početku valja napomenuti da određene nijanse odjeće nisu prikladne za svaku vrstu sastanka. Saznajte koja boja odjeće garantira uspjeh u određenim situacijama!

Crveni komadi odjeće su najbolji izbor kada želite privući pažnju, naročito muškaraca jer je dokazano da oni ne mogu odoljeti ženama u crvenom. Ova nijansa odjeće je odličan izbor u danima kada ste umorni jer potiče dobro raspoloženje. Međutim, ukoliko imate neki sastanak, izbjegavajte odjeću crvene boje jer ćete ostaviti dojam agresivne osobe.

Kada želite pokazati autoritet, obucite tamno plavo odijelo jer ćete ostaviti dojam osobe koja sve drži pod kontrolom. Ako želite istaknuti da ste pouzdana osobe, odaberite svjetlije nijanse plave boje.

Ukoliko u svom ormaru nemate crno ili plavo odijelo, kao zamjena poslužiti će vam odjeća u tamno zelenoj nijansi. Kada prikupljate određena sredstva za neku akciju, izbjegavajte zeleno jer je nedavno provedeno istraživanje pokazalo da ljudi ne obraćaju dovoljno pažnje na sugovornike u toj nijansi.

Želite li privući pažnju na radnom mjestu, obucite nešto ljubičasto. Ovo je odlična boja za večernje izlaske jer je odlična alternativa crnoj. Ljubičasta otkriva odgovornu i staloženu osobu.

Bijela odlično stoji osobama svjetlijih očiju naročito ako je kombinirana s bojom pijeska ili sivom. Doduše, odjeća bijele boje je idealna i za večernje izlaske, ali samo kada je riječ o kvalitetnom materijalu.

Uopće nemojte posumnjati da u žutoj odjeći nećete biti u centru pažnje, a trebali bi ju nositi u danima kada ste izuzetno lošeg raspoloženja. Žutu odjeću izbjegavajte na poslovnim sastancima jer ćete ostaviti dojam neodgovorne i neozbiljne osobe.

Crna odjeća je savršen izbor za poslovne sastanke, no idealna je i za večernje izlaske. Nije važno o kavom je materijalu riječ jer i nekvalitetne krpice djeluju elegantno. Crnu izbjegavajte ako radite s djecom ili starijim osobama.

Recent Posts

See All
bottom of page