top of page

Zima ne mora biti neprijatelj ljepote


Zbog hladnog zraka i ostalih negativnih utjecaja izvana, koži je tijekom zimskih mjeseci potrebna dodatna njega.

Umjesto skupocjenim preparatima, kožu možete njegovati nekim sastojcima koje zasigurno imate kod kuće, primjerice maslinovim uljem, medom, prenosi portal ordinacija.hr. Osim osnovne njege, domaćim pripravcima možete ukloniti i neke ozbiljnije tegobe!

Jabučni ocat Jabučni ocat osim što je jedan od najboljih saveznika u borbi s masnim naslagama, ova tekućina intezivnog mirisa koju koristimo za pripremu salate, pomaže pri uklanjanu masnica.

Med S obzirom da sadrži gotovo sve sastojke koji su potrebni za zdravlje organizma, ovaj sladak gusti sok koristi se i za zacjeljivanje rana.

Maslinovo ulje Ljekovita svojstva maslinovog ulja sežu daleko u povijest, a osim što sprečava rizik od mnogih opakih bolesti, koristi se u borbi protiv ekcema. Samo nekoliko kapi maalinovog ulja ukloniti će svako crvenilo ili promjenu na svim tipovima kože.

Limunov sok Limunov sok jedan je od najvećih neprijatelja starenja. Ukoliko na koži primijetite tamne mrlje, na te dijelove nanesite kriške limuna i držite oko 15 minuta.

Tijekom zimskih mjeseci koži je potrebna dodatna njega. Hladni zrak dodatno isušuje lice i kosu, a negativne tragove ostavlja i na rukama.

Međutim, da bi vaše ruke tijekom zime ostale lijepe i njegovane nisu vam potrebni skupocjeni preparati. U nastavku saznajte na što posebno morate obratiti pažnju!

Maslinovo ulje Ljekovita svojstva maslinovog ulja sežu daleko u povijest, a osim što sprečava rizik od mnogih opakih bolesti, koristi se u borbi protiv crvenila. Samo nekoliko kapi maslinovog ulja ukloniti će svaku promjenu na koži pa tako i na rukama.

Rukavice su obavezne Tijekom zimskih mjeseci obavezno nosite kapu i šal, a nemojte zanemariti niti rukavice.

Perite ih u mlakoj vodi Premda je tijekom hladnih dana pranje ruku ugodnije u toploj, pa čak i prilično vrućoj vodi, izbjagavajte takve navike. Prirodnu vlagu na rukama lakše ćete zadržati ako ih perete u mlakoj vodi.

Pojačajte unos vitamina Kako bi postigli savršen izgled kože, posebnu pažnju obratite na prehranu. Pojačajte konzumaciju voća i povrća i hrane koja obiluje vitaminom B (tuna, puretina...).

Recent Posts

See All
bottom of page