top of page

Dan zaljubljenih uz kućnog ljubimca


Nedavno provedena anketa u kojoj je ispitano 24.000 odraslih osoba, pokazala je da bi 21 posto odraslih "Dan zaljubljenih" radije provodi s kućnim ljubimcem nego s partnerom. Takvom druženju najmanje su skloni Francuzi, oni biraju društvo ljubimaca u samo deset posto slučajeva.

Anketa je pokazala da su dob i prihodi važniji faktor u odabiru nego nacionalnost, odnosno među mlađim osobama i osobama s nižim prihodima veći je postotak onih koji će za Valentinovo radije biti s kućnim ljubimcem.

John Wright, potpredsjednik Ipsosa, koji je proveo anketu, kaže da 25 posto osoba mlađih od 35 godina za Valentinovo radije bira društvo ljubimca nego partnera, u usporedbi s osobama u dobi od 35 do 54 godine, koje biraju ljubimca u 18 posto slučajeva, i osoba starijih od 55, koje više vole biti s kućnim ljubimcem u 14 posto slučajeva.

Kada se pogledaju rezultati ankete u pojedinim državama, stanovnici Turske, njih 49 posto, radije biraju kućnoga ljubimca nego partnera. Za njima slijede Indijci (41 posto), Japanci (30 posto), Kinezi (29 posto), Amerikanci (27 posto) i Australci (25 posto).

S druge su strane ljestvice Francuzi (10 posto), Meksikanci (11 posto), Nizozemci (12 posto) i Mađari (12 posto). Inače, ankete je provedena u dvadeset i tri države.

Doduše, moramo podsjetiti da je kućni ljubimac u stanu znak I za povećanu odgovornost prema čistoći. Koliko god ih voljeli, moramo znati da hodaju po cesti, valjaju se u lokvama I ispuštaju dlaku. Stoga je čišćenje obvezno, no ne želite svog ljubimca “napadati” agresivnim kemijskim sredstvima za čišćenje koja mu mogu naškoditi. Budite usitinu “pet friendly” I odaberite ekološka sredstva.

Recent Posts

See All
bottom of page