top of page

Osječka bolnica prolgašena prljavom


Glas Slavonije nedavno je objavio članak za koji duboko vjerujemo da bi ga baš svi trebali pročitati. Naime, riječ je o jako ozbiljno temi koja, na ovaj ili onaj način, pogađa jako velik broj ljudi- čistoći u bolnicama!

Riječ je o mjestu koje bi, a to je osnova, trebalo biti jako čisto jer u takvim ustnovama borave bolesni ljudi, a higijenski uvjeti sasvim sigurno su osnova za kvalitetno liječenje. Ne kažemo da ćete imati boljeg doktora ako ste u očišćenom prostoru, ali je prilično apsurdno da moramo razmišljati o nečemu što se samo po sebi podrazumijeva.

Prema objavljenim podacima, nevjerojatno je i da je postotak očišćenosti u rodilištu bio samo 11 posto, na Onkologiji 13 posto, a Ginekologija je bila očišćena samo 14 posto. Najbolje su se očišćenima pokazali Zavod za urologiju i Zavod za oftalmologiju, gdje su čistačice prešle 57 posto markiranih površina, te Psihijatrija s postotkom očišćenosti od 54 odnosno Klinika za kirurgiju s postotkom od 53 posto. Tako je ukupni indeks očišćenosti za KBC Osijek prema ovom istraživanju bio samo 26 posto! Užasno, poražavajuće I nedopustivo.

Zanimljivo je I to što se nitko nije bavio vrstom sredstava za čišćenje koja se koriste, kao ni opremom kojom se čisti. Vjerujemo da su bolnice mjesto na kojemu bi se trebalo koristiti isključivo ekološka sredstva za čišćenje, redovito dubinski čistiti madrace, koristiti uređaje koji čiste I istovremeno pročišćavaju zrak te uklanjaju 99,98% bakterija, virusa I grinja iz prostorije u kojoj se boravi. I da, takav uređaj postoji I apsolutno je moguće, u puno manje vremena, kvalitetno očistiti bolničke prostore. Nama se čini da samo treba htjeti, a žalosno je da nitko o tome ne vodi računa dok mediji ne objave priču poput ove u Osijeku.

Recent Posts

See All
bottom of page