Internet mijenja prehrambene navike


Nova studija je dokazala da nove tehnologije, poput interneta i pametnih telefona, mijenjaju navike i odnos prema hrani kod studenata.

Istraživanje koje je proveo Institut Rochester za tehnologiju na svojim studentima je pokazalo da će većina osoba radije jesti pred računalom, nego za kuhinjskim stolom i da na internetu i društvenim mrežama traže recepte i nutricionističke informacije. Otkriveno je da studenti u isto vrijeme dok jedu pišu sms-ove, surfaju internetom ili komuniciraju s prijateljima preko Facebooka.

No, znanstvenici tvrde da to ne znači da su studenti manje socijalno aktivni, jer komuniciraju sa više ljudi nego što bi to činili da jedu u blagovaonici, ali je način na koji se druže sa drugima povezan sa novim tehnologijama. Studenti su također recepte radije skupljali putem Facebooka ili Twittera, nego da su ih potražili u kuharici. Znanstvenici se nadaju da će ovo istraživanje potaknuti još studija na većem broju ispitanika kako bi se dodatno istražio utjecaj novih medija na prehrambene navike.