top of page

Internet mijenja prehrambene navike


Nova studija je dokazala da nove tehnologije, poput interneta i pametnih telefona, mijenjaju navike i odnos prema hrani kod studenata.

Istraživanje koje je proveo Institut Rochester za tehnologiju na svojim studentima je pokazalo da će većina osoba radije jesti pred računalom, nego za kuhinjskim stolom i da na internetu i društvenim mrežama traže recepte i nutricionističke informacije. Otkriveno je da studenti u isto vrijeme dok jedu pišu sms-ove, surfaju internetom ili komuniciraju s prijateljima preko Facebooka.

No, znanstvenici tvrde da to ne znači da su studenti manje socijalno aktivni, jer komuniciraju sa više ljudi nego što bi to činili da jedu u blagovaonici, ali je način na koji se druže sa drugima povezan sa novim tehnologijama. Studenti su također recepte radije skupljali putem Facebooka ili Twittera, nego da su ih potražili u kuharici. Znanstvenici se nadaju da će ovo istraživanje potaknuti još studija na većem broju ispitanika kako bi se dodatno istražio utjecaj novih medija na prehrambene navike.

Dakako, ono na što posebno upozoravaju jest da se okolina u kojoj jedete, bez obzira je li riječ o kuhinji, blagovaoni ili radnoj sobi, redovito čisti. Najbolje je, upzoravaju znanstvenici, koristiti ekološka sredstva za čišćenje koja ne štete ljudima I ne zagađuju okoliš. Također je važno redovito provjetravati ili mijenjati zrak u prostorijama u kojima boravite.

Recent Posts

See All
bottom of page