top of page

Znate li koje sve životnije žive u vašem domu?


Kažu da su kućni ljubimci, osobito psi, najbolji antistres i da čak produljuju život za pet godina i blagotvorno djeluju kao prevencija kardiovaskularnih bolesti. Stoga nije čudo da se, iz godine u godinu, sve veći broj ljudi odlučuje na kupnju četvertonožnog ljubimca.

No, što kada nam u dom usele životinje koje nikako ne želimo imati.

Nepozvani gosti tako su, nedavno, iznenadili Britanku koja je prekasno shvatila da u dimnjaku njezine kuće živi, ni manje ni više nego 10.000 pčela!

Amy Walker roj je otkrila sasvim slučajno kada je njezina majka vidjela „nešto nalik osi“ što je pokušavala izbaciti iz dnevne sobe. Uskoro je shvatila da su to pčele i odjednom ih je bilo sve više i više, a nisu znali gdje im je matica i kako ih se riješiti.

Pozvale su stručnjake, no i njih su morali čekati tri dana, a kada je čišćenje sredstvima koje nisu otrovna, konačno započelo, gotovo nitko nije mogao vjerovati koliki broj pčela je živio u njihovoj kući.

Srećom, oni su svoj problem riješili, no mnogi od nas zapravo ne znaju koja sve to sitna stvorenja žive s nama, većina ih i spava s nama svaku noć, a da mi toga uopće nismo, ili ne želimo biti, svjesni.

Rješenja su tri: jedno je okretati glavu i ignorirati činjenicu da u madracu na koji legnemo svako večer s nama leže i brojne buhe, grinje i tko zna kakva mini stvorenja koja se hrane mrtvim stanicama naše kože. Drugo je pak rješenje da stalno kupujemo nove madrace, a znamo da za kvalitetan madrac treba izdvojiti priličnu količinu novaca.

A možemo napraviti i ono najlogičnije: kupiti uređaj kojim ćemo moći dubinski očistiti madrac! Ako si trenutačno ne možemo priuštiti kupovinu, onda bismo barem tri puta godišnje trebali pozvati tvrtku koja ima pismenu garanciju ili certifikat da će vam dubinski očistiti madrac na ekološki način te da će iz njega izaći svi „nepozvani stanovnici“.

Dakako, vi odlučujete koja vam se od tri opcije najviše sviđa!

Recent Posts

See All
bottom of page