top of page

Znate li gdje vam se u kući I automobilu skuplja najviše (skrivene) prljavštine!

U nedavno provedenom blic istraživanju o čistoći u Americi, većina ispitanika rekla je kako misli da je najprljavije mjesto u njihovoj kući kupatilo, odnosno wc. Smatraju da je zahodska školjka leglo bakterija. I nisu u krivu kada to kažu, no ima I drugih prljavih mjesta koja nam odmah ne padnu na pamet.

Naime, kuhinjska površina spade među prljavije prostore I to iz vrlo jednostavnog razloga, tamo donosimo stvari iz dućana, vadimo, spremamo, režemo….Preciznije, u kuhinju svakog dana unesemo razne bakterije I nametnike koji su golim okom nevidljivi. Drugo prilično prljavo mjesto su madraci na krevetima koje, pokazalo je istraživanje, ljudi često godinama (!!!!) ne čiste. U njima se nalazi pravo “životinjsko carstvo” grinja, mrtvih stanica kože, bakterija, virusa, prašine….brrr!

No, postoje I neke stvari I mjesta na koja ne obraćamo uvijek pažnju, a trebali bismo,

Primjerice, ključevi su jako prljavi jer se na njima skuplja masnoća s prstiju, držimo ih na raznim mjestima. Prisjetite se samo situacija u kojima biste morali očistiti ključ od automobile jer nije htio upaliti. Naime, prljavština je stvorila filter I auto naprosto nije prepoznao ključ. A vama se nije činio prljav.

Kvakve na vratima, prozorima, kao I prekidači za svjetlo “pate” od istog problema I trebalo bi ih često čistiti jer ih svakog dana dotičemo. Isto vrijedi I za zvono na vratima.

Mobitel biste, posebice ako imate akne ili osjetljivu kožu lica, trebali čistiti svakog dana. Dovoljno je prebrisati ga vlažnom krpom koji ste uronili u ekološko sredstvo za čišćenje. Naime, sigurno ne želite imati otrovna isparavanja blizu lica.

Vjerujemo da smo vam pomogli obratiti pažnju na neka mjesta ( I stvari) koje, u žurbi modernog vremena, ponekad svi zaboravimo.

Recent Posts

See All
bottom of page