top of page

Znate li kako pravilno odabrati hotelsku sobu

S prvim snježnim pahuljama mnogi će već početi maštati o sezoni skijanja koja je na nekim destinacijama već počela, a na drugima samo što nije. Znamo da su Hrvati tradicionalno skloni odsjedati u apartmanima I ponjeti sa sobom što je više moguće namirnica. Upravo stoga, potrudili smo se malo pretražiti internet I popričati sa svjetskim putnicima kako bismo vam prenjeli njihova iskustva.

Za početak, savjetujemo vam da provjerite cijenu smještaja kod popularnih agencija I online servisa za rezervaciju, a kada odaberete željeni smještaj, nazovite ih direktno I tražite bolju cijenu. Sigurno ćete proći bolje nego da idete preko agencije, kontak uživo uvijek je neprocjenjiv.

Ono na što bi bilo važno da obratite pažnju jest čistoća. Naime, istraživanje koje objavljujemo pokazalo je da su dvije stvari ključne. Jedna su (bljak, ali istinito), stjenice, bube s kojima se hoteli često bore, a zavuku se baš u madrace ili jastuke. Stoga se nikako nemojte ustručavati pitati je kada su čišćeni madraci, a I na koji se način čiste, imate pravo znati. Bolje se informirati nego usred noći buditi zbog neželjenih gostiju u krevetu….

Druga stvar na koju obavezno morate obratiti pažnju su čaše! Da, čaše u sobama! Naime, utvrđeno je kako sobarice često primjenjuju “jiftin” trik za sjaj čaša pa ih pošpricaju s (nezmislivo, ali istinito) sredstvom za poliranje namještaja ili tekućinom za pranje stakla. Kako unaprijed pretpostavljamo kako nije reći o ekološkim tekućinama koje nisu škodljive za zdravlje, zamislite koliko otrova rastopite u samo jednoj čaši vode.

Dakle, ako baš niste milijun posto sigurni u način održavanja mini bara, radije čaše prvo operite, a tek onda natočite tekućinu u njih.

bottom of page