top of page

Očistite tijelo od nikotina! Ali ne zaboravite I prostor!


Novi porezni zakon koji je u pripremi previđa ne baš svijetlu budućnost pušačima. Naime, cigarete bi trebale drastično poskupjeti u idućoj godini pa će mnogima koji su dosad pušili, upravo ovo biti dodatna motivacija da konačno zauvijek raskrste s tom izuzetno nezdravom navikom. Osim toga, predviđeno je da svaka kutija cigareta dobije posebnu naljepnicu koja će prikazivati sve najgore strane pušenja, odnosno kako ova ovisnost utječe na organizam. Problem je tim veći što svaki pušač izravno utječe I na osobe oko sebe pa su ugroženi čak I oni koji nikada nisu pušili. Neki izračuni kažu da svaki pasivni pušač udahne oko 30 posto onoga što uvlači osoba koja puši. Drugim riječima, dobre strane pušenja ne postoje.

Stoga ukoliko ste pasivan pušač ili ste bivši pušač koji je odlučio promijeniti navike, savjetujemo vam kako se očistiti od duhanskog dima koji je poguban za zdravlje, ali I ljepotu. Naši su načini potpuno prirodni I ne zahtjevaju dodatan trošak. . Pušenjem tijelo gubi prijeko potrebnu tekućinu te organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine vode, vitaminske ili zelenog čaja ispirete nikotin iz tijela i pomažete tijelu da se očisti. Osim vode, pušenje iz tijela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakcila.

Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za jednom voćkom kivija dnevno ili pak svako jutro popijte čašu limunade od iscijeđenog soka limuna. Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suhom. Želite li se riješiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više mrkve. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Mrkvu iscijedite u sokovniku pomiješanu s jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

Naravno, nemojte zanemariti ni prostor, uz određene uređaje možete očistiti prostor u kojemu su boravili pušači.

Recent Posts

See All
bottom of page