top of page

Istina je, u zdravom tijelu je zdrav duh!


Ne šalimo se kada kažemo da je početak godine uistinu, dokazano, jako dobro vrijeme za početak bavljenja fizičkom aktivnošću. Mislite da je to teško? Nije najlakša stvar na svijetu, no može se. Važno je slijediti neka pravila I neće biti teško kao što se čini.

Brzo i snažno hodanje: kada ste se već jako zagrijali i kada ste dosegli dobar tempo, napravite „test razgovora"- trebali biste se jako znojiti i teže disati, tako da niste u mogučnosti održavati normalan razgovor. Ali treba paziti da ne ostanete toliko bez zraka da ne možete izgovoriti bar jednu rečenicu.

Trčanje: početi sporo dok tijelo ne izgubi tromost i sporost, i počnete osječati lakoću trčanja. Tada si namjestite udaljenost i vrijeme, opet pokušati dosegnuti svoj maximun. Preskakanje užeta: ova jeftina i prenosna kardiovaskularna vježba je savršen sagorjevač kalorija, za one koji su dosegli veliku fizičku kondiciju. Biciklizam: Posebno dobro rješenje za starije i osobe prekomjerne težine. Najbolji način za sagorjevanje kalorija je da namjestite udaljenost i vrijeme i vježbate ravnajući se po tome. Nakon osam tjedana vježbajući prema navedenim savjetima, izgledat ćete 20 godina mlađe. Ali vježda koju mnogi poznati celebtrity prakticiraju, a odlična je za krizna mjesta na koje godine najviše utječu je „kornjača": ponavljajuči ju 20 puta tri puta tjedno, odlično definira i usput pomlađuje guzu, leđa i ramena. A radi se ovako: • Opušteno legnuti licem prema naprijed, rukama ispruženim prema naprijed i skupljenim nogama. • Udahnite i podignite lagano glavu, ramena i noge malo od poda. Zamahnite rukama u široki luk dok ruke ne dosegnu svaka svoju stranu. Stisnite čvrsto guzu i bedra. • Izdahnite i vratite se u prvobitni položaj, ponovite to 20 puta dok su ruke cijelo vrijeme su iznad poda.

Redovnim vježbanjem, uravnoteženom prehranom, adekvatnom njegom i zaštitom od sunca, koža će nam ostati sjajna i mladenačka bez obzira na godine. Bitna stvar kod pomlađivanja je i vaše držanje. Najbolji način za to je ostvariti dobru međusobnu vezu glave, vrata i leđa. Očuvani vratni mišići vam daju odličnu ravnotežu, vitalnost, fleksibilnost i sjaj u očima..a to su puno važnije stvari od toga što imate na sebi i koliko bora nosite na licu!!

bottom of page