top of page

Pripremite se za dijetu


Najlakše je samo reći da ćete početi od ponedjeljka, a najteže je odrediti kojeg ponedjeljka. Odluka o odlasku na dijetu nikad nije lagana. Postoje razne metode i dijete koje uključuju navedene namirnice ili neke od njih. Neke metode uključuju cijeli jedan dan na vodi ili pak 3 do 7 dana na voćnim i povrtnim sokovima. Važno je naći metodu koja vam odgovara! Kada planirate započeti neki plan vježbanja i prehrane, susrećete se s mnogim nedoumicama. Slijede savjeti kako ih lakše premostiti!

1. Razmislite zašto želite na dijetu ili zašto želite smršaviti te se pripremite na ostvarenje toga! Istražujte razne metode i izaberite onu koju ćete moći uključiti u svoj životni stil. Poželjno je posavjetovati se s trenerom i/ili nutricionistom te pritom biti iskreni, kako bi vam oni mogli što bolje pomoći. Neka to bude prava osoba za razgovor, a ne samo trgovac određenim proizvodima.

2. Kako ćete se motivirati? Sjednite u miru i razmislite o svojim razlozima i podsjetite se na ono što želite promijeniti. Ne stavljate pred sebe prevelik zalogaj, barem ne za početak. Cilj će biti lakše postići, ako prije toga postignete one manje točke na putu do krajnjeg! Prije no što započnete s dijetom, planirajte kupovinu namirnica i odlazak na tržnicu po svježe voće i povrće. Ako možete birati, izaberite ono iz organskog uzgoja. Prelistajte kuharice i časopise te pronađite zdraviju alternativu svojim omiljenim jelima. Također, riješite se „praznih kalorija“ iz svojih hladnjaka i smočnica.

3. Razmislite o načinima nagrade za uspjeh! Neka to ne bude prejedanje omiljenim kolačima, radije podijelite kolač s partnerom ili prijateljem/prijateljicom ili si priuštite nove tenisice ili prostirku za vježbanje kod kuće.

4. Ako niste članica nekog centra za mršavljenje ili ste nezadovoljni postojećim, isprobajte nove centre i nove sportove te metode mršavljenja. Velika pomoć u motivaciji može biti partner u vježbanju. Razmislite koga možete povesti sa sobom u nove pobjede!

5. Što se tiče fizičke pripreme, barem 1-2 tjedna prije početka dijete/ programa mršavljenja počnite više hodati pješice, rolati se ili voziti bicikl, plesati, a ujutro se obavezno razgibajte – važno je da nađete pola sata dnevno za aktivnost koju inače niste provodili.

6. Da bi se navečer opustili utrljajte kružnim pokretima malo lavande

Recent Posts

See All
bottom of page